Каква полза за едно създание, ако придобие цял свят, а повреди на душата си?

Михаил Коровин притежава всичко, за което средностатистическият мъж мечтае. Той вярва, че познава Живота. И няма скрупули, когато преследва целите си…

Защото в едно създание живееше и изгревът, и залезът. Ако останеше в едно от двете състояние, то неговият свят би спрял да се върти.

А Михаил няма да се откаже, докато не изпълни обещанието си – да върне неуязвимостта на безсмъртните видове.

В този свят нямаше болести като диабет и рак, но травма често беше далеч по-злокачествена и от най-агресивния карцином, а белезите на стареене си личаха по всички оцелели досега създания.

Когато Амелия влиза в живота му, всички демони се събуждат.
Tя се заблуждава, че съдбата вече я е изпитала до крайност.

Спасяването на животи бе адреналин за много, но да усмихнеш отчаян човек, да изслушаш историята му или просто да останеш до него в последните му часове, бе привилегия, която не всеки получаваше… На нея й бе отредено да живее.

Но изпитанията й тепърва предстоят.

Само хората вярваха в съвпадения.

А хората в болницата, в която Амелия попада, само приличат на хора.
Ликантропи, вампири, вещери, некромансъри, нимфи, мантикори…

Ликантропът Виктор Волк е добронамерен и уравновесен учен, който прекарва часове зад вратите на лабораторията си, но малко създания го познават от миналото му.

Преди да бъде учен, той беше воин. Преди да бъде лечител, той беше убиец. Следи от миналото му все още витаеха някъде под благите черти на лицето му и мекотата на гласа му.

Константин е отегчен от живота некромансър – консуматор на души и на тела. Той не е лечител, но е способен да убеди всекиго във всичко.

Грозните, оскверняващи неща той срещаше под път и над път от години и си взаимодействаше с тях. С удоволствие.

Вампирът Владислав Няволски се грижи за реда в операционната на болницата за безсмъртни създания и не се притеснява да изисква, критикува и порицава в името на добрата лечебна практика.

…той бе известен с това, което притежаваше. Неслучайно се говореше, че бе неприлично надарен в повече от една област.

Захария е хибрид между ликантроп и вампир, който няма никакво желание да си пъха носа в чуждите работи, но неприятностите често сами го намират.

Като хибрид между ликантроп и вампир той притежаваше чудовищната сила на първите, умопомрачаващата бързина на вторите и собствена необикновена интелигентност, но освен това сетивата му бяха по-изострени от тези на повечето безсмъртни.

За да спасят света, който познават, всеки един от тях ще трябва да спаси първо себе си.

А това се оказва нелека задача.

В крайна сметка ние всички се раждаме невинни.
Въпросът е кой колко ще издържи.