Понякога си мислим, че много силно искаме нещо, докато не го получим и не осъзнаем, че в действителност се нуждаем от нещо друго.

На тази страница повечето автори ще напишат красива и вдъхновяваща история за битката, която е трябвало да извоюват със света и със себе си, за да сбъднат мечтата си да пишат.

Възхищавам се на подобни творци, защото те са доказателство, че мечтите са уловими.

Но моята история е друга…

Аз не исках да бъда писател. Исках да бъда лекар. Станах лекар. Докосвах се ежедневно до лекари, които караха „чудото на медицината“ да се сбъдва пред очите им.

А през цялото време един глас в главата ми крещеше, че не върша това, което ми е предопределено. С течение на времето този глас се превърна в невидима енергийна топка, решена да ме разкъса отвътре, ако не й дам да твори.

Това беше гласът на творческата енергия. Тя ме искаше, аз исках да й се отдам, но само който е бил в подобна ситуация, знае колко трудно е да се осмелиш да излезеш от зоната си на комфорт, макар и този комфорт да е условен.

Когато поривът се превърна в потребност за съществуване, се престраших. Не гонех мечта, а просто правех това, което усещах, че трябва да правя.

Моята мечта не е да бъда писател, а да се чувствам пълноценна в ежедневието си. За мен това е ежедневие с много писане.

Не наричам себе си „писател“, а човек, който пише с огромно удоволствие и е безкрайно щастлив всеки път, когато научава от читатели, че е успял да предизвика положителна емоция и вълнение в тях.

Благодаря ви!

Александрина